historien

I 1973 fik Særslev skytteforening en indbydelse fra nyborg skytteforening - en indbydelse til at deltage i en præmieskydning på 15. meter banen i Nyborg Hallen - Storebæltsskydningen.

At afholde et stævne - det mente man også man kunne i Særslev Skytteforening - men hvad skulle sådan et stævne hedde? I bestyrelsen var der flere navne på spil: "Særslev skydning" - "Nordfyns skydning" eller "Fyns ø skydning??

I bestyrelsen var der et postbud, Svend Gervid, som på sin tur rundt med post kom ud lidt nord for Særslev,  der kunne han se den nye Lillebæltsbro. der var navnet: Lillebæltsskydning - det blev forlagt bestyrelsen og blev vedtaget. Et godt navn som stadig lever.

De første indbydelser blev sendt ud til alle de fynske skytteforening samt de foreninger i Jylland som lå ud mod Lillebælt. Det første stævne blev holdt i 1974. De første år blev der kun skudt riffel, det første år i 3 klasser: B - C - D. Allerede året efter kom klasserne14-16 og 16-19 samt friskytterne med. Fra 1976 kom dameklassen, med albuestøtte. På dette tidspunkt var klasserne lavet om til kl. 2 - 3 - 4 og 5.

Til Lillebæltsskydningen i 1976, skænkede Svend Gervid en vandrepokal, som gives den til forening med størst fremgang fra året før.

I 1979 kom pistolskydningen med på programmet til stævnet. De første mange år blev pistolskydningen afholdt for sig selv. Fredag og lørdag var i mange år, dagene hvor pistolskytterne kunne deltage.

1981 kom der også en vandrepokal til damerne. Den blev givet til de 5 bedste skytter. Kan vindes 3 gange i træk eller 5 gange ialt inden den bliver til fast ejendom.

Børneskytter kom med i 1988.

Der kommer mere.............